Dezső, a hattyú volt a sztár a Nyári táborban

CSHE képe
0 comment(s)

A PDF Állat- és környezetvédelmi Alapítvány, valamint a Csodás Hagyatékunk Akadémia együttműködésében, a Széchenyi 2020 nyertes pályázata által szervezett bomba jó Nyári Készségfejlesztő gyermektábor június utolsó hetét követően  július 3 és 7 között is meghódította a Sándorfalvi Nádastó Szabadidőparkot.

Fergeteges hangulatban robogott tovább a tábor és egy új gyermekcsapattal olyan kalandokba ugrottunk fejest, melyekről korábban még álmodni sem mertünk.

A természet megismerése és a vele való együttműködés elmélyítése igazán különleges élményekkel szolgált a táborozók számára. Bizonyítékként szolgáljon az a tény, hogy a Nádastó Szabadidőparkban évek óta lakó Dezső hattyú akkora bizalmat szavazott számunkra, melyre a strand történetében még sosem volt példa. Ugyanis Dezső a szerda délelőtti foglalkozás kellős közepén besétált a sátrunkba a gyermekek közé, és kíváncsian nézelődött, tollászkodott. Dezső kizárólag egy, a Szabadidőparkban dolgozó embert fogad el, és hagyja, hogy megközelítse, így a felénk való közeledése, és nyitottsága egyértelműen rámutatott arra, mennyire biztonságos, harmonikus, és nagyszerű csapat dolgozik a táborban. Mi több családját, 3 fiókájával is bemutatta a gyermekeknek.

Rengeteg növény-, és gyógynövényfélét fedeztek fel a gyermekek, úgy mint a borzas kakascímer, vitéz kosbor, aggófű, réti füzény, széles levelű gyékény, lándzsás útifű, továbbá megállíthatatlanul vetettük be érzékeinket a vízi élet jártasságaiba is. Eme tematikán belül a gyerekek nemcsak a tó törpeharcsa állományát csodálhatták meg, de különböző ízesítésű/ színű halcsalikat dobálhattak a vízbe, és csoda csodát követve egy valódi ponty-fogásnak is szem, fül, és kéz-tanúi lehettek. Az izgalmak ekkor a tetőfokára hágtak, igazi örömujjongás kísérte a hallal való közvetlen találkozást, majd annak vízbe való visszaengedésével az állat és a természet tiszteletben tartására helyeztük a hangsúlyt. A csapat ezzel a lüktető energiával alakult olyan erőssé, melyben az összetartozás, és a közösség építő hatása elsöprőnek bizonyult. Ennek kézzelfogható megnyilvánulása az a homokvár volt, melyet a csoport közös erővel, egymással spontán együttműködve készített el a tábor utolsó napján.

A gyerekekben és szüleikben is felmerült az igény a tábor folytatására, melyet mi magunk is szorgalmazunk, így az elmúlt két hét tapasztalatával gazdagodva több ilyen tábort is tervezünk a jövőben.

Ha Te sem szeretnél lemaradni róla, akkor kövesd Facebook oldalunkat vagy iratkozz fel hírlevelünkre!

 

Projekt kategória: