Ringat a víz

CsodásHagyatékunk képe
0 comment(s)

Június utolsó hetében, 2017.06.26-30-ig debütált az alsó tagozatosoknak szervezett Vízi nyári  Készségfejlesztő gyermek-, és ifjúsági táborunk a sándorfalvi Nádastó Szabadidőparkban.

Nyakig merültünk a víz, mint természeti elem sokféleségében, mely nem csak a növény-, és állatvilág tudástárát, de a népmese, a művészetek és a vízi élet hagyományőrző és modern sajátosságait is ötvözte. A gyermekek a hét folyamán megtanultak halászhálót készíteni, azt használni, sőt nagyon népszerűvé vált a pecázáshoz használható csali-variációk próbálgatása is. A hét során együtt átélt program-cunami teret engedett a vízzel való együttműködésről, a vele való alkotásról, sőt a víz létfontosságú szerepéről szóló tengernyi élménynek is.

Hogyan kell mentőmellényben hullámlovagolni, vagy hogyan lehetséges a vízzel zenélni? A héten mindenre fény derült, de természetesen  elengedhetetlen része volt minden napnak a víz hűsítő, csobbanó, és fröccsenő tulajdonságaival való játék is.

A tábor elsődleges célja az volt, hogy a gyermekek egyéni képességeinek, és személyiségük kibontakoztatása által az adott hét alatt egy összetartó, egymást építő közösséget kovácsoljunk. Az eredmények magukért beszélnek, hiszen az utolsó nap közösen alkotott homokvárrendszer igen alapos, egymásra épülő, szervezett munka által jöhetett csak létre.

A tábor a PDF Állat- és környezetvédelmi Alapítvány, valamint a Csodás Hagyatékunk Akadémia együttműködésében, a Széchenyi 2020 nyertes pályázata által jött létre.

A természet és a környezet tisztelete és óvása a tábor tematikájának szerves alapját képezte, melyhez nem csak a nádas tavi vadregényes környezet adott tökéletes közeget, de az újrahasznosítást hirdető, és fenntarthatóságra épülő játékok is mind ezen egységet erősítették.

A vízi tábor július első hetében egy új csapattal folytatódik, a téma fontosságát és népszerűségét a teltházas létszámok, és a túljelentkezések is hirdetik. Örömünkre szolgált, hogy a Vajdaságból is fogadhattunk lelkes, és nagyszerű gyermekeket!

Hamarosan jelentkezünk a júliusi csapat tábori élményeivel!

 

Projekt kategória: